top of page
Zoeken

Gezin op rolletjes

Bijgewerkt op: 20 mrt. 2022

Het is weer even geleden sinds ik mijn laatste nieuwsbericht plaatste, maar ik heb zeker niet stilgezeten. In tegendeel! Voor de Edese Ondernemers Challenge heb ik namelijk een project opgezet, waarin ik in gesprek wil komen met ouders op het gebied van opvoeding. Denk aan thema's als voeding, slapen, spel en schermtijd en communiceren met kinderen. Iedere ouder kan namelijk beamen dat het opvoeden van kinderen lastig kan zijn. Toch blijkt het in veel gevallen een uitdaging om hierover met anderen te praten, laat staan om hulp te vragen bij het opvoeden. En dat, terwijl het zo normaal is om tegen dingen aan te lopen bij de opvoeding, en het vooral ook zo'n groot verschil kan maken om hier hulp bij te vragen. Want het opvoeden kan niet altijd (of eerder: meestal niet) tippen aan de perfecte plaatjes die we op social media voorbij zien komen.


Dit is "Gezin op rolletjes"

Daarom heb ik "Gezin op rolletjes" opgestart. Hiermee wil ik op een laagdrempelige en vooral ook luchtige manier het gesprek met ouders openen. Door een gezellige tent op het schoolplein te plaatsen, nodig ik ouders uit om met mij en met elkaar het gesprek aan te gaan. Waar loop jij tegenaan, en hoe gaat die andere ouder om met bepaalde situaties? Ouders kunnen samen, onder begeleiding van een opvoedcoach, praten over uitdagingen binnen hun eigen gezin. Door je eigen ervaringen te delen en te luisteren naar die van andere ouders, zal je snel genoeg merken dat je echt niet de enige bent die hier tegenaan loopt. Alleen dat al kan enorm opluchten! Vervolgens kunnen ouders elkaar onderling voorzien van tips, en kan eventueel de weg naar verdere hulp worden gewezen.


De Edese Ondernemers Challenge


Hoewel de Edese Ondernemers Challenge ondertussen achter de rug is, ben ik zeker nog niet klaar met mijn plannen voor Gezin op rolletjes! Ik vind het belangrijk dat ouders op een laagdrempelige en toegankelijke manier hulp kunnen vragen én krijgen bij dat waar zij tegenaan lopen in de opvoeding van hun kind(eren).

Hoe meer tenten er op schoolpleinen komen te staan, hoe meer ouders zullen ervaren hoe dat is: het gezin op rolletjes.
70 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page