top of page

OVER
Marlous Witteveen-Weggeman

AAB_9067.JPG

EVEN VOORSTELLEN

Het gezicht achter Opvoedkunst

Fijn dat je hier even komt kijken. Dit is de plek om me aan je voor te stellen.

Welkom bij Opvoedkunst! Mijn naam is Marlous. Geboren in Hilversum en inmiddels woon ik al 25 jaar in Ede. Ik ben getrouwd en samen hebben we drie kinderen, mijn grootste trots! Zij wonen niet meer thuis en hebben alle drie een partner. Een fijn clubje bij elkaar.

Vanuit Ede coach ik ouders en professionals bij de opvoeding. Mijn weg naar de opvoedcoach die ik nu ben, begint in het onderwijs. Ruim 25 jaar heb ik gewerkt op Montessori- en Jenaplanscholen. De laatste jaren was dit voornamelijk in de bovenbouw (groep 6, 7 en 8). Dit was een fantastische tijd! Ik heb met heel veel plezier voor de klas gestaan.

Tot het moment dat het ineens niet meer lukte. Waarom, dat was voor mij op dat moment een groot raadsel. Inmiddels ben ik erachter gekomen waarom het niet meer ging. De omscholing tot opvoedcoach heeft me daar goed bij geholpen. Na een hechtingsvragenlijst heeft mijn wereld behoorlijk op zijn kop gestaan. Een lang verhaal in het kort: de laatste jaren heb ik veel geleerd. Vooral weet ik nu ook, uit eigen ervaring, dat die eerste jaren een heel belangrijke basis vormen voor de rest van je leven. Ieders leven heeft zo hier en daar wat oneffenheden, zo ook dat van mij. Het klinkt misschien vreemd, maar daar ben ik nu blij mee. Het heeft mij gemaakt tot wie ik ben. Bovendien heeft het mij antennes gegeven om aan te voelen wat er speelt of nodig is in de opvoeding. Ik kan me goed inleven in kinderen én ouders. Als opvoedcoach is dat natuurlijk essentieel.

JOUW OPVOEDCOACH

De kunst van het opvoeden

Opvoedkunst bestaat vanaf september 2020. Het onderwijs is leuk, maar ouders coachen vind ik geweldig! Super fijn om met ouders in korte tijd het plezier in opvoeden terug te brengen. Ik ben een gelukkig mens als gezinnen (weer) lekker draaien. Vooral ouders van jonge kinderen weten mij te vinden. Hét moment dat de basis wordt gelegd.

Wat ik van ouders hoor?

Dat ik zaken die zwaar voelen in de opvoeding lichter kan maken, dat we direct praktisch aan de gang gaan, ik niet vies ben van een vleugje humor en er met een beetje creativiteit altijd een oplossing komt.

En verder… ben ik dol op katten, graag aan de wandel in de natuur, lees ik het liefst dikke boeken en houd ik van geknutsel en gefrutsel.

Benieuwd naar wat ik jou kan bieden? Bekijk mijn diensten of neem gerust vrijblijvend contact op voor een kennismaking. Het hek staat al voor je open!

Marlous Opvoedkunst Ede
Lees verder over mij
bottom of page