OVER

Marlous Witteveen-Weggeman

AAB_9067.JPG

OVER MIJ

Aangenaam kennis te maken!

Mijn naam is Marlous en ik ben de trotse eigenaar van Opvoedkunst. Na ruim 25 jaar ervaring in het onderwijs heb ik mezelf omgeschoold tot opvoedcoach. Het ondersteunen van ouders bij de opvoeding van hun kind(eren) is mijn passie. Met veel zin en energie ben ik dan ook mijn eigen bedrijf ‘Opvoedkunst’ gestart, waarin ik ouders help om op te voeden met meer plezier en grip. Tijdens mijn jaren in het onderwijs heb ik veel kinderen en hun ouders langs zien komen. Ook buren en bekenden stelden mij geregeld vragen over het opvoeden. Mede daardoor is mij duidelijk geworden dat een opvoedcoach van enorme waarde kan zijn voor een gezin.

​Als trotse moeder van drie kinderen, weet ik als geen ander dat er bij de geboorte zelden een gebruiksaanwijzing meegeleverd wordt. Mijn kinderen staan nu op eigen benen, en alle fasen in de opvoeding heb ik inmiddels zelf ook doorlopen. Mijn missie is om ouders te laten weten dat het oké is om vragen te stellen over de opvoeding, want iedere ouder kan soms even een steuntje in de rug gebruiken.

HOE DAN?

Zo werk ik

Ik werk als particuliere gezins- en opvoedcoach, wat betekent dat je zonder verwijzing bij mij terecht kunt. Wanneer je contact met mij opneemt, zullen we eerst een gratis telefonische intake plannen. Hierbij hebben we het over jullie situatie en geef ik je meer informatie over hoe ik werk.
De opvoeduitdagingen van ouders kunnen over allerlei onderwerpen gaan. Denk bijvoorbeeld aan onderstaande wensen:


•    Het verbeteren van de sfeer
•    De wens dat je kind beter naar jou luistert
•    Het ochtendprogramma rustiger laten verlopen
•    Gezellig met het gezin aan tafel eten
•    Slapengaan zonder problemen
•    Positief gedrag stimuleren
•    Negatief gedrag corrigeren
•    Omgaan met pubers


En zo heb je zelf misschien nog wel een uitdaging te noemen. 


Als opvoedcoach begeleid ik oplossingsgericht en vanuit een positieve houding. Samen formuleren we eerst het doel, oftewel de veranderwens voor jouw gezin. Misschien wil je meer grip krijgen op het gedrag van jouw kind, of jezelf zekerder voelen in jouw opvoeding. Voor iedereen kunnen deze doelen verschillen. Vervolgens werken we samen aan een oplossing die voor jouw gezin werkt, waarbij we een stappenplan voor jou op maat gebruiken. Hiermee gaan we direct op een hele praktische manier aan de slag. Binnen een aantal weken zul je merken dat de veranderingen een betere sfeer in huis opleveren en dat je meer plezier en vertrouwen in je opvoeding zult ervaren als ouder.


En we weten het allemaal: oefening baart kunst!

Happy Kids Huddle