top of page

VOOR OUDERS
Coaching

PLAN OP MAAT

Vaak al een oplossing na een kleine verandering

Heb jij kinderen die lastig gedrag vertonen, niet luisteren, driftbuien hebben, ruzie maken en niet meewerken? Wees niet ongerust, het is gedrag dat bij kinderen past. Sterker nog: het hoort bij hun ontwikkeling. Jij hebt als ouder/opvoeder de sleutel voor de oplossing in handen. Het gaat bij het opvoeden niet zozeer om het gedrag van kinderen, maar om hoe je als ouder/opvoeder op dit gedrag reageert. Achter gedrag van kinderen zit namelijk een bepaalde behoefte. Als ouder/opvoeder heb jij hier de hand in. Wil je iets veranderen? Dan kun je met mij de 'gebruiksaanwijzing' van je kind stukje bij beetje gaan samenstellen en leren op een andere manier op het gedrag van je kind te reageren. Vaak is er al een oplossing na een kleine verandering.

Je kunt kiezen voor een coachtraject van vijf gesprekken uitgespreid over tien weken. Voor je de keuze maakt is er altijd eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek. De coachgesprekken voer ik het liefst met beide ouders/opvoeders bij jullie thuis. Dit is natuurlijk niet verplicht, alleen mag ook en het kan ook bij mij in mijn praktijkruimte. Bij de gesprekken zijn geen kinderen aanwezig. Zo kunnen we in alle rust praten en een nieuwe aanpak bedenken.

Opvoedkunst familie opvoedcoaching.png
Gelukkig gezin
Bekijk mijn diensten

DOELEN BEREIKEN

De aanpak

Meestal bereiken we dit in vijf gesprekken van ieder ongeveer een uur. In de eerste sessie formuleren we de veranderwens. Hiermee gaan we vervolgens praktisch aan de slag. We zoomen in op verschillende situaties binnen jullie gezin, en bedenken een aanpak die bij jouw gezin past. Gedurende twee weken zullen jullie deze oplossingen in praktijk gaan brengen, waarna een vervolggesprek zal worden ingepland. In dit gesprek evalueren we op de besproken aanpak; heeft het gewerkt? Als het nodig is passen we iets aan, net zo lang tot het voor jouw gezin goed werkt. Daarnaast pakken we in ieder gesprek een andere situatie aan. Na vijf gesprekken weet je zo welke aanpak in verschillende situaties voor jouw gezin het beste is.​

Een maand na het laatste gesprek plannen we nog een contactmoment in. Hierin bespreken we of alles nog naar wens verloopt, of dat er nog een extra gesprek nodig is om de puntjes op de i te zetten.

Er is geen handleiding voor opvoeden in het algemeen, juist omdat ieder gezin uniek is. Eén ding is zeker: wanneer je blijft doen wat je nu doet, komt er geen verandering. Ik help ouders bij het zetten van de stappen naar positieve verandering. Zelfs de kleinste stappen kunnen al een enorm verschil maken.

Gelukkig gezin
Bekijk mijn diensten

DOELEN BEREIKEN

Stap voor stap

Tijdens het eerste gesprek hebben we het over datgene waar jullie tegenaan lopen en wat jullie graag willen veranderen. Hiermee gaan we vervolgens praktisch aan de slag. We kijken naar wat ervoor nodig is om bijvoorbeeld jouw kind(eren) beter te laten luisteren, het proces van slapengaan te verbeteren of de maaltijd aan tafel prettiger te laten verlopen. Hierbij zoomen we in op verschillende situaties binnen jullie gezin en bedenken we een aanpak die bij jouw gezin past. Gedurende twee weken zullen jullie deze oplossing in praktijk gaan brengen, waarna een vervolggesprek zal worden ingepland. In dit gesprek evalueren we op de besproken aanpak: heeft het gewerkt? Gaandeweg het traject zal je al snel duidelijke verbetering ervaren; je merkt dat je steeds beter om leert gaan met lastige opvoedsituaties. Als het nodig is passen we iets aan, net zo lang tot het voor jouw gezin goed werkt. Daarnaast pakken we in ieder gesprek een andere situatie aan. Na vijf gesprekken weet je zo welke aanpak in verschillende situaties voor jouw gezin het beste is. Je hebt dan voldoende gereedschap in handen om nieuwe situaties het hoofd te kunnen bieden.

In overleg plannen we na enige tijd nog een laatste contactmoment in. Hierin bespreken we of alles nog naar wens verloopt, of dat er nog een extra gesprek nodig is om de puntjes op de i te zetten.

Er is geen handleiding voor opvoeden in het algemeen, juist omdat ieder gezin uniek is. Maar één ding is zeker: wanneer je blijft doen wat je nu doet, komt er geen verandering. Ik help

je bij het zetten van de stappen naar positieve verandering. Want zelfs de kleinste stappen kunnen al een enorm verschil maken!

PRAKTISCH

Informatie

  • Kosten: € 80,- per gesprek en € 400,- voor een traject van vijf gesprekken.

  • Locatie: Bij jullie thuis of bij mij in Ede (Klinkenbergerweg 56).

  • Voor wie: Iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken bij het opvoeden.

Bram en Joeske 

We vonden het prettig dat Marlous ons als ouders coachte en ze gaf ons veel tools, leuke trucjes en goede inzichten. ...
We begrijpen ze beter en daardoor zijn we meer ontspannen als gezin."

bottom of page