top of page

DIENSTEN

DIENSTEN
Workshops

WORKSHOPS

Twee varianten

Tijdens het coachen van ouders zijn er vaak thema’s die ik regelmatig terug zie komen. Omdat ik de vraag kreeg of ik meer over die thema’s kon vertellen en laten zien, heb ik twee workshops ontwikkeld: 'Praten met je kind’ en ‘Vaardigheden aanleren’. Lees hieronder meer over beide workshops. Vragen? Neem dan gerust contact met me op!

Poptalk workshop
Gelukkig gezin
Bekijk mijn diensten

DOELEN BEREIKEN

De aanpak

Meestal bereiken we dit in vijf gesprekken van ieder ongeveer een uur. In de eerste sessie formuleren we de veranderwens. Hiermee gaan we vervolgens praktisch aan de slag. We zoomen in op verschillende situaties binnen jullie gezin, en bedenken een aanpak die bij jouw gezin past. Gedurende twee weken zullen jullie deze oplossingen in praktijk gaan brengen, waarna een vervolggesprek zal worden ingepland. In dit gesprek evalueren we op de besproken aanpak; heeft het gewerkt? Als het nodig is passen we iets aan, net zo lang tot het voor jouw gezin goed werkt. Daarnaast pakken we in ieder gesprek een andere situatie aan. Na vijf gesprekken weet je zo welke aanpak in verschillende situaties voor jouw gezin het beste is.​

Een maand na het laatste gesprek plannen we nog een contactmoment in. Hierin bespreken we of alles nog naar wens verloopt, of dat er nog een extra gesprek nodig is om de puntjes op de i te zetten.

Er is geen handleiding voor opvoeden in het algemeen, juist omdat ieder gezin uniek is. Eén ding is zeker: wanneer je blijft doen wat je nu doet, komt er geen verandering. Ik help ouders bij het zetten van de stappen naar positieve verandering. Zelfs de kleinste stappen kunnen al een enorm verschil maken.

moeder en zoon
Bekijk mijn diensten

Praten met je kind

Workshop

Praten met je kind kan ontzettend leuk zijn! Door goede communicatie tussen ouder en kind leer je elkaar steeds beter kennen, en kun je beter op elkaar inspelen. Maar goede gesprekken voeren met je kind blijkt in de praktijk niet altijd mee te vallen. Sommige kinderen praten liever niet met hun ouders, waar andere kinderen weer snel geïrriteerd raken wanneer je een gesprek probeert te starten. Op het moment dat je kind het praten onder de knie begon te krijgen, keek je misschien wel uit naar leuke, gezellige gesprekken samen. Maar dit gaat (helaas) niet altijd vanzelf; het kan nog knap lastig zijn om een prettig gesprek met je kind te voeren!

Gelukkig kun je er iets aan doen om de gesprekken met je kind te verbeteren. In de workshop geef ik je hiervoor een aantal handige tips. Ook laat ik je zien hoe je met behulp van POPtalk een mooi gesprek met je kind kunt voeren. POPtalk brengt een gesprek in beeld door middel van poppetjes (Playmobil, Duplo, houten poppetjes…) en ander materiaal. Zo kan jouw kind laten zien wat het wil zeggen. Zeker jonge kinderen hebben nog niet alle woorden tot hun beschikking. Deze “beeldtaal” kan dan een mooie aanvulling zijn.

Pratn metje kind
Vaardighden aanleren

VAARDIGHEDEN AANLEREN

Workshop

Tijdens de ontwikkeling leert je kind al op jonge leeftijd erg veel vaardigheden. Denk hierbij aan lopen, praten, zindelijk worden, aankleden, fietsen... Er zijn oneindig veel vaardigheden te bedenken die jouw kind in zijn of haar eerste jaren onder de knie weet te krijgen! Vaak gaat dit spelenderwijs, bijvoorbeeld door voor- en nadoen. Voor veel ouders een mooi proces om samen met hun kind(eren) door te maken, maar ook een proces van vallen en opstaan. Soms letterlijk, vaak figuurlijk.

Het komt vaak voor dat kinderen een vaardigheid nog niet beheersen, terwijl je dit als ouder misschien al wel had verwacht. Denk bijvoorbeeld aan slaapproblemen, eetproblemen, angsten of niet willen aankleden. Vaak wordt het als probleem gezien wanneer een kind deze vaardigheden niet ‘op tijd’ beheerst. Beheerst jouw kind een bepaalde vaardigheid nog niet of heeft jouw kind een vaardigheid nog niet voldoende ontwikkeld? Dan kan deze workshop jou als ouder hierbij helpen!

In de workshop “Vaardigheden aanleren” gaan we het hebben over het bevorderen van de zelfstandigheid van jouw kind. Ik leer je hoe jij jouw kind kan laten zien welk probleem het ervaart. Samen ga je kijken welke vaardigheden het nog moet leren om dit probleem te overwinnen. Ook bij deze workshop kan POPtalk

worden ingezet. Met behulp van poppetjes kan hierbij inzichtelijk gemaakt worden waar jouw kind tegenaan loopt. Een leuke manier om spelenderwijs nieuwe vaardigheden aan te leren!

Workshop zelfstandig gedrag aanleren

Tommy en Stefanie

We hebben het traject heel positief ervaren. De omgang met Marlous is laagdrempelig waardoor er een open gesprek plaatsvindt en we makkelijk onze struggles met de kinderen kunnen delen.

PRAKTISCH

Informatie

Kosten: € 30,- per deelnemer

Aantal deelnemers: 4 tot 8

Duur: 2 uur
Locatie: Klinkenbergerweg 56 Ede
Voor wie: Ouders/opvoeders van kinderen in de leeftijd van ongeveer 4-12 jaar

Een drankje met iets lekkers staan voor je klaar!

bottom of page