DIENSTEN

Thema-avonden

TWEE VARIANTEN

Thema-avonden op maat

Voor iedereen die steun of advies bij het opvoeden kan gebruiken bied ik verschillende thema-avonden aan, die ook als cursus gevolgd kunnen worden. De thema-avonden zijn er voor ouders van kinderen van verschillende leeftijden. Omdat kinderen van basisschoolleeftijd en puberende kinderen in een hele andere leeftijdsfase zitten, geef ik deze thema-avonden in twee verschillende groepen:

Hieronder vertel ik je meer over de thema-avonden. Heb je vragen of wil je je aanmelden voor een thema-avond of gehele cursus? Neem dan contact met me op!

uitdagende broers.jpg
Gelukkig gezin
Bekijk mijn diensten

DOELEN BEREIKEN

De aanpak

Meestal bereiken we dit in vijf gesprekken van ieder ongeveer een uur. In de eerste sessie formuleren we de veranderwens. Hiermee gaan we vervolgens praktisch aan de slag. We zoomen in op verschillende situaties binnen jullie gezin, en bedenken een aanpak die bij jouw gezin past. Gedurende twee weken zullen jullie deze oplossingen in praktijk gaan brengen, waarna een vervolggesprek zal worden ingepland. In dit gesprek evalueren we op de besproken aanpak; heeft het gewerkt? Als het nodig is passen we iets aan, net zo lang tot het voor jouw gezin goed werkt. Daarnaast pakken we in ieder gesprek een andere situatie aan. Na vijf gesprekken weet je zo welke aanpak in verschillende situaties voor jouw gezin het beste is.​

Een maand na het laatste gesprek plannen we nog een contactmoment in. Hierin bespreken we of alles nog naar wens verloopt, of dat er nog een extra gesprek nodig is om de puntjes op de i te zetten.

Er is geen handleiding voor opvoeden in het algemeen, juist omdat ieder gezin uniek is. Eén ding is zeker: wanneer je blijft doen wat je nu doet, komt er geen verandering. Ik help ouders bij het zetten van de stappen naar positieve verandering. Zelfs de kleinste stappen kunnen al een enorm verschil maken.

Schoolkinderen
Bekijk mijn diensten

4 TOT 12 JAAR

Voor ouders van basisschoolkinderen

De meeste ouders beginnen het ouderschap vol goede moed en leren met vallen en opstaan. Maar opvoeden is een hele klus. Opvoedtalent komt niet iedereen aanwaaien en een opleiding tot het ouderschap bestaat niet. Het is dus echt niet zo gek om je te verdiepen in het ouderschap of een steuntje in de rug te zoeken als het even niet zo lekker loopt.

Deze praktische avonden helpen jou om het opvoeden gemakkelijker te maken en zijn gericht op alledaagse opvoedsituaties. Het stimuleren van positief gedrag en het corrigeren van ongewenst gedrag komen hierbij aan bod. Ook behandelen we vragen die veel voorbijkomen in de opvoeding. Wat doe je als je kind niet luistert? Is het normaal dat het voelt alsof je de hele dat politieagentje moet spelen? Tijdens de gesprekken met andere ouders zul je merken dat je niet de enige bent die weleens vragen heeft over de opvoeding. Het kan dan fijn zijn om ervaringen uit te wisselen met andere ouders én samen tot oplossingen te komen.

De cursus richt zich op ouders met kinderen van 4 tot 12 jaar, en is voor jou geschikt als je meer over opvoeden wil weten of problemen ervaart in het opvoeden van jouw kind(eren). Je kunt ook een avond aanschuiven en later beslissen of je de hele cursus wil volgen. Net wat jij fijn vindt!

 

PRAKTISCH

Informatie

In zes bijeenkomsten van ieder twee uur komen de belangrijkste opvoedvaardigheden aan bod die je helpen om een positieve band met jouw kind(eren) op te bouwen. Door middel van opdrachten, het uitwisselen van ervaringen en oefenen maak je deze vaardigheden jezelf eigen. De belangrijkste informatie neem je aan het eind van de cursus mee naar huis, zodat je hier zelf mee verder aan de slag kunt.

Zo leer jij in deze cursus opvoeden met meer plezier en grip!

Kosten: € 20,- per thema-avond of € 105,- voor de gehele cursus (6 lessen van ieder 2 uur)
Locatie: Klinkenbergerweg 56 Ede
Voor wie: Ouders/opvoeders van basisschoolkinderen (4-12 jaar)

1.

Positief gedrag bevorderen

2.

Grenzen stellen, nee zeggen tegen je kind

3.

Wel of niet straffen?

4.

Kinderen die om negatieve aandacht vragen

5.

Grenzen stellen, gedrag stoppen

6.

Verschillende manieren van opvoeden

PRAKTISCH

Informatie

In zes bijeenkomsten van ieder twee uur krijg je informatie over de puberteit. Ook leer je verschillende vaardigheden om de dagelijkse omgang met je puber soepeler te laten verlopen. Deze vaardigheden maak je jezelf eigen door middel van opdrachten, het uitwisselen van ervaringen en oefenen. Zo kom ook jij ontspannen de puberteit van jouw kind(eren) door!

Kosten: € 20,- per thema-avond of € 105,- voor de gehele cursus (6 lessen van ieder 2 uur)
Locatie: Klinkenbergerweg 56 Ede
Voor wie: Ouders/opvoeders van pubers (11-16 jaar)

1.

Veranderingen in de puberteit

2.

Luisteren naar je puber

3.

Praten met je puber

4.

Overleggen, regels maken

5.

Seksuele opvoeding of risicovol gedrag/gamen

6.

Omgaan met overschrijdend gedrag

 
Puber Opvoedkunst.jpg
Bekijk mijn diensten

11 TOT 16 JAAR

Voor ouders van pubers

In de puberteit maken kinderen een belangrijke ontwikkelingssprong die in jouw gezin voor best wat onrust kan zorgen. Naast alle lichamelijke veranderingen, merk je duidelijke gedragsveranderingen bij je puber op. Deze veranderingen kunnen voor spanningen zorgen tussen jou en je kind, wat om andere opvoedvaardigheden kan vragen dan de vaardigheden die je nodig hebt bij het opvoeden van jongere kinderen.

De puberteit is een periode van geleidelijk losmaken en loslaten. Deze cursus kan jou meer inzicht geven in wat de puberteit eigenlijk inhoudt en wat dat van jou als ouder vraagt. Gesprekken met andere ouders hierover kunnen je steunen en zullen ook voor herkenning zorgen.

Deze cursus richt zich op alle ouders van kinderen in de leeftijd van 11 tot 16 jaar. Veel ouders zijn nieuwsgierig naar wat de puberteit aan veranderingen met zich meebrengt. Ook als je de nodige strubbelingen hierin ervaart, kan deze cursus jou handvaten bieden.