top of page

WORKSHOP
POPtalk Basis

POPTALK BASIS

POPtalkcoach worden?

POPtalk is een methode waarmee je een gesprek in beeld brengt door middel van poppetjes (denk aan Playmobil, Duplo, houten poppetjes…) en ander materiaal.

 

In de tweedaagse workshop POPtalk Basis word je opgeleid tot POPtalkcoach en leer je de basisbegrippen van POPtalk toe te passen in gesprekken. De inhoud van de workshop is praktisch en direct te gebruiken in je praktijk of in je groep of klas. Na deze tweedaagse zijn de poppetjes en andere materialen niet meer weg te denken uit jouw ‘gereedschapskoffer’. Je zult ervaren hoe krachtig het is om de eigen werkelijkheid te laten verbeelden en hoe je op deze manier dicht kunt aansluiten bij de ander. Er gaat een (beeld)wereld voor je open!

POPtalk Basis workshop
Gelukkig gezin
Bekijk mijn diensten

DOELEN BEREIKEN

De aanpak

Meestal bereiken we dit in vijf gesprekken van ieder ongeveer een uur. In de eerste sessie formuleren we de veranderwens. Hiermee gaan we vervolgens praktisch aan de slag. We zoomen in op verschillende situaties binnen jullie gezin, en bedenken een aanpak die bij jouw gezin past. Gedurende twee weken zullen jullie deze oplossingen in praktijk gaan brengen, waarna een vervolggesprek zal worden ingepland. In dit gesprek evalueren we op de besproken aanpak; heeft het gewerkt? Als het nodig is passen we iets aan, net zo lang tot het voor jouw gezin goed werkt. Daarnaast pakken we in ieder gesprek een andere situatie aan. Na vijf gesprekken weet je zo welke aanpak in verschillende situaties voor jouw gezin het beste is.​

Een maand na het laatste gesprek plannen we nog een contactmoment in. Hierin bespreken we of alles nog naar wens verloopt, of dat er nog een extra gesprek nodig is om de puntjes op de i te zetten.

Er is geen handleiding voor opvoeden in het algemeen, juist omdat ieder gezin uniek is. Eén ding is zeker: wanneer je blijft doen wat je nu doet, komt er geen verandering. Ik help ouders bij het zetten van de stappen naar positieve verandering. Zelfs de kleinste stappen kunnen al een enorm verschil maken.

POPtalk Basis poppetjes
Bekijk mijn diensten

INHOUD

De basis van POPtalk

De basisbegrippen van de relationele werkelijkheid (externe werkelijkheid, interne werkelijkheid en interacties) worden met behulp van de materialen inzichtelijk gemaakt. In de workshop zul je ontdekken dat POPtalk een fijne methode is om het ijs te breken bij een kennismaking.

 

In deze workshop komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Grenzen aangeven en grensoverschrijdend gedrag

  • Casuïstiek

  • Gevoelens en gedachten

  • Sociaal netwerk

  • Doelen stellen en behalen.

 

De workshop is interactief: je krijgt volop de gelegenheid praktisch met elkaar te oefenen. Je leert niet alleen het gesprek aan te gaan maar ook hoe je dit aanpakt. Ook leer je welk beeldmateriaal geschikt is om in te zetten als POPtalkcoach.

Inhoud
Werkwijze

WERKWIJZE

Zo word jij POPtalkcoach

De workshop is opgedeeld in twee bijeenkomsten die beide ongeveer zeven uur duren. Er is geen vooropleiding vereist. De studiebelasting voor deze workshop is 25 uur (incl. praktijkoefeningen tijdens thuisstudie). De oefeningen en praktijkvoorbeelden zijn vooral gericht op gesprekken met kinderen in het algemeen en mensen met een verstandelijke beperking. De vertaalslag naar een andere doelgroep is eenvoudig te maken.

POPtalk coach worden

Ervaring

"Wat ik meeneem: mooie beeldende interventies in mijn rugzak voor het "werken" met kinderen. Weer een mooie verdieping van mijn vaardigheden. Het voelde veilig voor mij. Dank je wel Marlous."

PRAKTISCH

Kosten en aanmelden

Kosten

Deze tweedaagse workshop POPtalk Basis kost €475,-. Dit is inclusief cursusboek, materialenpakket, koffie, thee, lunch en een persoonlijk certificaat met eventuele vermelding van accreditatiepunten. Het materialenpakket bevat zes unieke POPtalkwerkbladen, POPtalkjes Basis (kaartjes met afbeeldingen emoties e.d.) , een POPtalk kleurenwaaier en een POPtalk tas. Tijdens de workshop leer je te werken met de materialen.

 

Accreditatie

  • SKJ: 21 punten

  • Registerplein: 37,5 PE punten

 

Aanmelden

Wil jij ook POPtalkcoach worden en deelnemen aan een tweedaagse workshop?

Dat kan via onderstaande knop. Voor vragen over de aanmelding kun je een mailtje sturen naar info@opvoedkunst.nl.

bottom of page